Környezetbarát festés

Káros anyagok nélkül!

Környezetbarát festés? Mi van?

Igen, már létezik. És itt nem arról van szó, hogy Csak újrahasznosított falértrával dolgozunk vagy hogy festőink kizárólag friss zöldségekkel táplálkoznak, hanem arról, hogy a festés során olyan alapanyagokat használunk (glettanyagok, alapozók, festékek, stb.) amelyek károsanyag tartalma a gyártó által igazoltan rendkívül alacsony, vagy egyáltalán nincs.
Sokan mondják, hogy mindegy mivel festünk, csak olcsó legyen. Pedig érdemes erre is odafigyelni.

A festék sok probléma okozója lehet

A festő és ragasztóanyagok összetevő számos esetben okoznak egészségügyi problémákat. A friss glettelés, száradó festés során kipárolgó gőzöktől/gázoktól könnyen jelentkezhet hányinger, fejfájás, migrénes rohamok, allergiás tünetek, émelygés vagy akár a szem és a nyálkahártyák gyulladása. Szerencsére manapság a gyártók odafigyelnek arra, hogy a termékekben minél alacsonyabb szinten tartsák a káros anyagokat, és örvendetes módon egyre több festékcsaládban adnak ki kifejezetten környezetbarát, azaz alacsony VOC tatalmú festékeket.

Aggódik a festéssel járó egészségügyi problémák miatt?

Kérjen BIO festést és a nyugalom garantált!

06/30-996-8883

No és az igazán BIO festékek?

Ha Ön igazán természetes festéket szeretne, ami nemhogy nem tartalmaz káros vegyianyagokat, hanem kifejezetten bababarát, akkor  is örömmel segítünk. Szerencsére mára vannak olyan gyártók, amik tejfehérjével, márványliszttel, növényi olajokkal készítik a festékeket mindenféle káros anyag nélkül. Nem ritkán arra is odafigyelnek, hogy sem a csoamgolás, sem a maradékanyagok ne hagyjanak ökológiai lábnyomot.
Ha természetes festékkel szeretné kifestetni a házát, csak hívjon minket.